Friend brengt Apeldoornse vriendinnen bij elkaar

April 19, 2019

Inmiddels is er in Apeldoorn een leuke, actieve groep ontstaan van een aantal Friend leden, die elkaar nu een aantal keer hebben ontmoet. De eerste ontmoeting heeft vooral in het teken gestaan van elkaar leren kennen; laagdrempelig in Café de Paris onder het genot van een kopje thee of koffie. Deze stap was voor de meeste leden best spannend, maar deze vijf dames waren enthousiast en inmiddels bestaat de groep uit negen dames. Een aantal nieuwe matches en buurvrouwen zijn aangehaakt.

“We zijn blij dat we elkaar gevonden hebben”

Ze zijn allen verschillend in leeftijd, maar het groepsgevoel overheerst. Eén van de dames zegt hierover: “We zijn blij dat we elkaar gevonden hebben en leeftijd speelt geen rol. Iedereen met een eigen verhaal.” Twee weken na de eerste ontmoeting stond de volgende activiteit op het programma; een wandeling in het paleispark van Kroondomein Het Loo. Het was vroeg in de lente, maar daarom niet minder mooi. Ze hebben genoten van de prachtige omgeving, die voor velen nog onbekend was, maar vooral van elkaars gezelschap. Één van de dames is enthousiast en begint te vertellen over haar ervaringen:

“Ik ben uit mijn isolement gekomen, waar ik door mijn gezondheidsproblemen in beland was. Ik mag niet meer autorijden en kan niet verder dan vier kilometer wandelen. Door eerlijk te zijn, heerst er begrip en wordt er volop rekening met mij gehouden. Ik word opgehaald door één van de leden en heb in tijden niet zo gelachen!”

De lente laat letterlijk en figuurlijk alles opbloeien, want ook hun onderlinge vriendschap bloeit en groeit. Het voorjaar in het prachtige paleispark inspireerde hen bovendien tot een prachtige wandeling met de prachtige rhododendrons vol in bloei. Tenslotte werd de route zelfs nog iets uit uitgebreid met een bezoek aan de koninklijke vijvers en het oude theehuis.

In hun eigen chatgroep maken de dames nog meer plannen voor de komende tijd. “Wie er een leuk idee heeft, is meer dan welkom om dit te delen. Er geldt geen enkele verplichting voor de leden van de groep; je kunt per keer kijken of je het leuk vindt en of je mee kunt. Dat zorgt er automatisch voor dat de groep iedere keer een andere samenstelling heeft. Je kunt natuurlijk ook één op één afspreken, voor een koffiepraatje,” zo luidt een van de enthousiaste reacties.

Ook voor komende zomer hebben de dames al een uitje gepland. Ze gaan met elkaar genieten van muziek, dans, theater en kunst op het festival Theater op ’t Zand in Kootwijk.

Het is dan ook niet gek dat deze groep laaiend enthousiast is over Friend. En dat het voor hen de ruimte geeft om er zelf invulling aan te geven, een grote pré. Ben je ook benieuwd naar de mogelijkheden van Friend? Meld je dan aan via de website en wordt gematcht op basis van je voorkeuren.

Meld je nu aan

Voor elk moment een Friend. Gratis & vrijblijvend.