Louise uit Lelystad: wanneer je niks doet blijf je zeker 'alleen'

July 31, 2019

Louise uit Lelystad deelt graag haar verhaal over haar match via Friend. Via Facebook kwam Friend op haar netvlies en het maakte haar nieuwsgierig. Na een korte twijfel heeft zij zich ingeschreven. Louise zegt hier over “Mijn gevoel zei eigenlijk direct; als je iets wilt moet je ervoor gaan, dus heb ik me ingeschreven.”

“Toen mijn eerste match Patty in mijn mailbox belandde, vond ik het best een beetje spannend. Moet ik wel of niet reageren?”, vertelt ze. Nadat ze het profiel van haar match had bekeken, heeft ze de stoute schoenen aangetrokken en gereageerd.

Na het eerste online contact en vervolgens wat chats gestuurd te hebben over en weer, ging het best vlot. Kort daarna hebben de dames bij Louise thuis afgesproken. Het voelde voor beide dames eerst wat onwennig, want je bent toch vreemden voor elkaar, maar al gauw kwam het gesprek op gang en hebben we het over van alles gehad; kinderen, werk, hobby’s en ga zo maar door. Ze hebben afgesproken om wat leuke dingen in te plannen om elkaar beter te leren kennen. De eerste stappen naar een mogelijke vriendschap zijn gezet. Louise: “Het gesprek ging gewoon vanzelf. Er viel nauwelijks een stilte en we voelden ons snel op ons gemak met elkaar.”

Louise wil iedereen, die graag nieuwe mensen willen leren kennen of zich nu wat eenzaam voelen, een hart onder de riem steken. Friend is een laagdrempelige manier om met anderen in contact te komen. Je kunt eerst wat chatten om elkaar een beetje af te tasten en te kijken wat de insteek van de ander is, voordat je elkaar gaat ontmoeten. Louise vult daarop aan:

“Wanneer je niks doet blijf je zeker 'alleen'. En daar komt bij dat als je ouder wordt, je minder snel nieuwe mensen tegen komt, dus Friend is een mooie kans om een ‘vriend/vriendin' te ontmoeten! Mijn motto: wees eerlijk en probeer gewoon.”

Momenteel lopen veel leden tegen het feit aan dat hun match niet reageert op een chatbericht. Louise vindt moeilijk te begrijpen; “Mocht de match niet helemaal passen of niet zijn wat jij zoekt, wees hierin ook open en eerlijk. De ander weet dan direct waar hij of zij aan toe is. Eerlijkheid duurt het langst!”

Meld je nu aan

Voor elk moment een Friend. Gratis & vrijblijvend.