René en zijn verhaal

July 10, 2019

In de chatgroep van Ede gebeurt al veel. Een aantal members hebben elkaar een aantal keer ontmoet en spreken geregeld weer met elkaar af. Ongedwongen en laagdrempelig; iedereen kan en mag mee. René is hier onderdeel van en neemt ons mee in zijn ervaringen.

"Wil je vrienden ontmoeten? Probeer dan actief te zijn; verzin eens een leuke activiteit of reageer zelf op een idee van een ander. Mijn ervaring is dat het echt leuk is om nieuwe mensen te ontmoeten en hun levensverhaal te horen."

René zijn voorgeschiedenis René is een echte Edenaar en een leuke aanjager in de chat. Hij heeft geleerd voor kok en is jarenlang kok geweest in het ziekenhuis. Met de komst van het nieuwe ziekenhuis veranderde er voor René veel, want er zou niet gekookt gaan worden daar. Dus René moest noodgedwongen op zoek naar een andere baan. Hij vond zijn plekje op het Johannes Fontanus College in Barneveld. 20 jaar lang en met een flinke dosis humor en goocheltrucs heeft hij daar de taak als conciërge vervuld. Zowel de leerlingen als zijn collega’s waren gek op zijn verschijning en karakter! Zolang je maar eerlijk was, kon je ver bij hem gaan en op hem rekenen. Uiteindelijk heeft hij door een bestuurlijke verandering binnen de school en het ontstaan van een negatieve cultuur moeten afhaken. Hij werd door zijn jaloerse leidinggevende in een spreekwoordelijke hoek gedreven en kwam thuis te zitten; in de ziektewet. Het werd voor René een mentaal moeilijke periode. Hij voelde zich schuldig naar zijn collega’s dat hij hen niet meer kon helpen en kwam in een neerwaartse spiraal terecht. Met veel hulp van deskundigen kwam hij er weer bovenop. Hij kreeg het advies om weer dingen te gaan ondernemen, eruit te gaan en vooral niet aan stressvolle situaties te denken.

René en Friend Dit was het moment dat Friend op zijn pad kwam, precies op het goede moment. Hij schreef zich vol goede moed in en hij werd gematcht. René trof iemand die “op zoek was naar een lieve vrouw, die niet op elke slak zout legt”. René heeft hier als een echt kok op gereageerd. Hij schreef: ‘Ik ben geen vrouw ben en leg juist wel zout op elke slak, want ik ben kok en houd niet van flauw eten. Ook heb ik hem maar verteld dat hij een andere site moet zoeken.’ Want, zoals René aangeeft, het mooie van Friends is; het is géén dating site. Het is de bedoeling dat je leuke dingen gaat doen met mensen in de buurt, zonder dat je er aan vast zit. Puur vriendschappelijk. Inmiddels heeft hij via ‘Friend’ Community op Facebook leuke contacten opgedaan. Hij werd lid van de chatgroep van Ede en middels deze groep zijn er een aantal leuke ontmoetingen geweest. Naast een ontmoeting in Grand Café Mr. Boijangels in Ede volgde nog een ontmoeting in Restaurant Vroeger met een wandeling als afsluiting. Hieruit volgde weer mooie gesprekken en met een dame onderhoud hij nog contact. Sterker nog hij gaat er iedere vrijdag met haar mee naar het inloopcentrum in Ede. Alleen thuis gaan zitten in negativiteit dat is geen optie meer.

René zegt: ‘Ik vind het fijn om contacten op te doen en erop uit te gaan. Niet iedereen heeft diezelfde insteek in onze chatgroep en er zijn nauwelijks mannen, maar we maken er wat van met elkaar.’ Hij vult aan ‘Ik ben erachter gekomen dat als je iets van de grond wilt krijgen in een groep, dat je op tijd moet beginnen met plannen. Minimaal een week van te voren, want voordat je iets concreets hebt afgesproken, dan zijn er al heel wat dagen voorbij.’ Tips van René René blijft actief inmiddels is hij bezig ‘De Ede chat’ te mobiliseren voor een picknick, maar dit verloop nog moeizaam. Hij geeft echter niet op, want vaak genoeg wint de aanhouder. René heeft in navolging hierop een waardevolle tip voor iedereen die graag nieuwe vrienden wil ontmoeten of gewoon houdt van gezelligheid. ‘Wil je vrienden ontmoeten? Probeer dan actief te zijn; verzin eens een leuke activiteit of reageer zelf op een idee van een ander. Mijn ervaring is dat het echt leuk is om nieuwe mensen te ontmoeten en hun levensverhaal te horen. Friend, veiligheid & ontwikkeling Daarnaast hoopt René dat de matches via Friend.nl vaker de moeite gaan nemen om te reageren op hun match en dat meer mensen zich gaan inschrijven zodat er nog beter op interesses gematcht kan worden. Daarin zou Friend nog enorm kunnen groeien, geeft hij aan. Over de woonplaats-chats op Facebook niets dan lof. Als iedereen zich inzet en openstelt voor ontmoetingen, kunnen er mooie vriendschappen ontstaan. René komt hier nogmaals terug op zijn ontstane vriendschap ‘Ik heb er een vriendin aan over gehouden, waar ik regelmatig contact mee heb. Zij is getrouwd, maar met deze groep weet je gewoon dat je je nergens zorgen over hoeft te maken, omdat de insteek puur vriendschap is. Dat geeft een veilig gevoel voor iedereen en ik hoop dat iedere member van Friend dat ook respecteert en zich eraan houdt.’

Meld je nu aan

Voor elk moment een Friend. Gratis & vrijblijvend.