Van een druk werkend leven naar een bruisend sociaal leven

April 23, 2020

Tonnie is sinds vorig jaar enthousiast Friend-lid en wij vroegen haar hoe zij Friend ervaart. En wat blijkt? Zij is onwijs blij met Friend en haar nieuwe vriendschappen.

Altijd hard gewerkt

Tonnie heeft haar hele leven hard gewerkt en is afgelopen zomer op 68-jarige leeftijd gestopt met werken. “Ik heb mijn hele leven hard gewerkt en had nauwelijks tijd voor contacten of vriendschappen buiten de deur”, zegt ze over haar sociale leven. Daarnaast komt Tonnie ook oorspronkelijk niet uit Twente waardoor zij niet kon terugvallen op vriendschappen van vroeger.

Na haar pensionering had Tonnie eindelijk de tijd om haar sociale leven meer aandacht te geven en daar horen vriendschapen gezelligheid voor haar vanzelfsprekend bij. Ze vond het dan ook hoog tijd om nieuwe vriendschappen in de buurt op te doen, maar hoe doe je dat eigenlijk?

Het begin van het Friend-avontuur

“Ik kwam Friend tegen op Facebook en werd meteen nieuwsgierig. Na het aanmaken vanmijn account kon ik direct beginnen aan het Friend-avontuur”.

In april van vorig jaar volgde deeerst afspraak via Friend met twee dames uit Hengelo. Na kort kort online contact te hebben gehad, spraken Agnes, Irene en Tonnie af bij Stravinksy in Hengelo om kennis te maken. Het klikte direct en ze hebben elkaar inmiddels al vaker gezien in de afgelopen maanden. Zo hebben zij onder andere genoten van een heerlijke high tea bij Kaamps, zijn ze samen een zondagmiddag gaan winkelen en zijn ze naar de jaarmarkt in Ootmarsum geweest.

Na één van de matchrondes via de website ontving Tonnie een match in haar mailbox. Ze besloot haar match een berichtje te sturen en kreeg daarop vrijwel direct een leuk, spontaan antwoord. Ook met haar match Angelien had Tonnie direct een klik. “We gaan nu samen naar de sportschool en hebben ook het concert van Nick & Simon gepland staan.”

Via een Friend-lid uit Hengelo werd de uitnodiging voor een avondje Latin Night gedeeld. Samen met andere leden uit Hengelo zijn de dames daar ook naartoe geweest. Dit was een groot succes dat zelfs heeft geleid tot wekelijkse salsa-lessen samen met Angelien.

Uit de Latin Night is er ook een kookclubje ontstaan. Dit clubje bestaat uit vier Friend-leden uit Hengelo. Één keer per zes weken kookt één van de leden voor de andere leden van het groepje.“Dat is iedere keer weer genieten van gezelligheid én lekker eten!”, aldus Tonnie. De dames zijn blij met de rol van Friend in hun leven en Tonnie kan het dan ook iedereen aanraden.

Ga er gewoon voor!

Tonnie sluit tenslotte af met de volgende woorden. “Mijn advies voor andere leden van Friend of iedereen die moeite heeft om contact te leggen; maak een profiel aan op Friend.nl en ga ervoor! Het loont echt de moeite.”

Meld je nu aan

Voor elk moment een Friend. Gratis & vrijblijvend.