Samen maken we Friend leuk en vertrouwd

Friend is bedoeld voor het leggen van platonische contacten - nee niet voor daten! Om ervoor te zorgen dat het platform leuk blijft voor iedereen vragen wij je te houden aan een aantal regels. Deze regels worden hieronder beschreven.

Hoe veilig is Friend?

Gekeurde profielen

We controleren alle profielen persoonlijk. Dus garanderen we dat elke persoon met wie jij praat echt is.

Sociale controle

Geef anoniem je ervaringen door. Zo creëren we samen een prettige en veilige omgeving.

Rapporteer en blokkeer

Soms houden mensen zich helaas niet aan de regels. Daarom kan je iemand altijd rapporteren en blokkeren.

Friends zijn:

1. Echt

Het is jouw profiel: zorg dat mensen jou zien! Kies een foto waar je op staat zoals je bent en schrijf profielteksten die gaan over jouw interesses en hobby’s. Wees jezelf!

2. Oprecht

Onze community bestaat uit mensen die op zoek zijn naar vriendschappen en gezelschap. Je hanteert geen verborgen agenda en communiceert open, eerlijk en transparant.

3. Actief

Het is niet leuk te wachten op antwoord dat niet komt. Voldoet iemand niet aan je verwachtingen, meld dit ons. Zo krijgen jij én je match een nieuwe kans.

4. Respectvol

Je behandelt anderen gepast en met respect. Benader conversaties positief en gebruik geen offensief taalgebruik. Wees geïnteresseerd in en nieuwsgierig naar je nieuwe match!

5. Betrouwbaar

Kom je afspraken na en ga accuraat om met privégegevens. Gebruik deze enkel voor eigen informatie en verspreid deze niet buiten de Friend-omgeving.

Friend is niet voor:

1. Romantische en/of seksuele relaties

Friend is bedoeld voor vriendschappelijke ontmoetingen. De matches vinden plaats op basis van een wederzijdse interesse in platonische vriendschap. Geen bijbedoelingen: gewoon vrienden.

2. Aanstootgevende content

Houd het netjes! Verspreid geen naaktbeelden en/of seksistisch getinte content. Communicatie en interactie dienen gepast te zijn.

3. Geweld

Gewelddadige acties, content of aanzetten tot geweld worden absoluut niet getolereerd. Hiervoor zullen directe consequenties volgen.

4. Racisme

Friends is een inclusieve omgeving waar iedereen zich prettig moet voelen. Sta open voor je match, ongeacht afkomst of karaktereigenschappen. Oordeel of discrimineer niet en sluit niet buiten.

5. Overig misbruik

Ander misbruik van het platform, bijvoorbeeld met betrekking tot pesten, bedreigen of stalken, zal leiden tot verwijdering.

Iets te melden?

Als iemand zich onbehoorlijk gedraagt of een van deze regels overtreed, kun je deze persoon rapporteren door een mail te sturen naar: info@friend.nl.

Meld je nu aan

Helemaal gratis, geen abonnement & geheel vrijblijvend.